dissabte, 7 de febrer del 2009

la mola de Colldejou


3 excursions per la mola de Colldejou

1.- COLLDEJOU- LA MOLA- COLLDEJOU

Excursió curta circular en la qual pugem la mola de Colldejou pel portell de la Cova, travessem la mola i baixant pel portell de les Processons i el coll del Guix arribem novament a Colldejou

No gaire llarga, 7.860 metres, amb un desnivell acumulat de pujada acceptable, 471 metres, i que podem fer, sense comptar les parades, amb un temps de 1 hora i 59 minuts

Sortim de Colldejou pel GR 7-1 en direcció a l'Argentera i a 2110 metres trobem un pal indicador que ens dirigeix a la mola pel portell de la Cova (fotografia a l'hivern), després de 1.200 metres de pujada som al cim de la mola a la torre de guaita dels carlins. Travessem la mola i passant per davant de l'abeurador anirem baixant en direcció al coll del Guix, encreuament amb el camí que puja de la vall de Massanes i que també ve de Llaberia. Anem a l'esquerra, avall, i a 2360 metres arribem al punt de partida.

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=174406

2.- EL 8. COLLDEJOU- COLLDEJOU per la mola i la serra de Llaberia

Excursió entremig de les tres: 13,040 km però és la que té més desnivell acumulat de pujada, 895 metres, i amb un temps de marxa de 3 hores i 14 minuts. Ens porta a veure la mola de Colldejou i la miranda i el coll de Llaberia( grau dels Revolts )de la serra de Llaberia

Continuació de l'excursió anterior de la qual aprofitem l'itinerari fins al coll del Guix ( 637 m) que és el punt d'unió dels dos cercles que conformaran el 8. Un cop arribem al coll, seguim recte i agafem un senderó que puja amunt en direcció a la serra de Llaberia. No us confongueu amb el cami que va a Pratdip ( a la fotografia es veu el senderó).
Arribem a la miranda de Llaberia al cap de 1.140 metres ( som a 804 m) on trobem el vèrtex geodèsic i el radar meteorològic de nova construcció. Hem pujat 167 metres de desnivell en poc més d'un kilòmetre.

Anem en direcció a Llaberia però sempre pel camí que va seguint la carena de la serra o el més aprop d'ella. Trobarem el coll de Llaberia o grau dels Revolts al cap de 2.190 metres al GR 7-1. 800 metres després som a la font de l'Abellar i seguint l'ampla pista tornem a arribar al coll del Guix i des d'allí anem fins a Colldejou que està a 2.360 metres

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=263828

3.- COLLDEJOU- PARC EÒLIC DEL TRUCAFORT- TORRE DE FONTAUBELLA- LA MOLA- COLLDEJOU

Una mica més llarga que l'anterior, 15,940 km, una mica menys de desnivell, 853 metres i amb un temps efectiu de marxa de 3 hores i 50 minuts.

Ens permet veure els aerogeneradors del parc eòlic del Trucafort, el poble de la Torre de Fontaubella i assolir la mola de Colldejou per la canal Fosca o del Corb, no gaire coneguda, però molt agradable. Pel portell de les Processons i el coll del Guix tornem a Colldejou.

Sortim de Colldejou, igual que l'excursió anterior, pel GR 7-1 en direcció a l'Arg
entera però aquest cop continuem fins a trobar la carretera de Mont-roig del Camp a Marçà. Anem a la dreta uns 110 metres fins al coll Roig i, allí, agafem el camí a l'esquerra que ens porta al parc eòlic on hi ha els aerogeneradors. Anem seguint el GR 7-1, passem entre els aerogeneradors 402 i 403 i , posteriorment, entre el 703 i 704. Un cop arribem al portell del Peiró (senyalitzat), anem a l'esquerra pel senderó que, passant pel peu de l'aerogenerador 508, ens portarà directament a la Torre de Fontaubella.

Sortim de la Torre en direcció a la mola pel camí que ens portarà a seguir la canal del Mig des d'on podem veure (fotografia) abaix, el poble que hem deixat fa poc. Un cop arribem sota la paret de pedra, a 2710 del poble , prendrem el senderó que va a la dreta el qual ens portarà a l'entrada de la canal Fosca o del Corb. L'agafem, costeruda, i arribem a dalt de la mola. Baixarem pel portell de les Processons i el Coll del Guix per tornar a Colldejou.
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=234769#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada